Απoσύρονται έως 31/05/2020 ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

18/01/2020
από ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΝΤΣΙΟΣ
Απoσύρονται έως 31/05/2020 ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

Απoσύρονται έως 31/05/2020 ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν
online με την ΑΑΔΕ

Σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό
χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που
διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), προχώρησε η
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση του Διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί
στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποσύρονται οι Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί
Μηχανισμοί (ΦΗΜ), που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ.
1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης για αποστολή
δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν, μέχρι τις 31 Μαΐου
2020, την παύση αυτών, στο TaxisNet ή στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως αναλυτικά
καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση

Στην PC Station μπορείτε να βρείτε ταμειακές μηχανές με άδεια καταλληλότητας και δυνατότητα διασύνδεσης για αποστολή
δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

 

Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε. (myDATA)

11/11/2019
από ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΝΤΣΙΟΣ
Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.

myDATA, δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application. Είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι πρωτίστως να εξυπηρετήσουμε τις επιχειρήσεις, παρέχοντας μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και θα τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ).

Μαζί με τη μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ ενισχύουν τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών. Επίσης, εδραιώνουν την αξιοπιστία στη σχέση της Φορολογικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις και λειτουργούν ως μηχανισμός οικειοθελούς συμμόρφωσης και πρόληψης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά και διευκόλυνσης των συνεπών επιχειρήσεων στην επιστροφή των φόρων που δικαιούνται.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA παρέχει εύκολες λύσεις για όλους. Τόσο για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μηχανογραφημένα λογιστήρια και θα μπορούν να διαβιβάζουν μαζικά και αυτοματοποιημένα τα αναγκαία δεδομένα, όσο και για τις λοιπές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να διαβιβάζουν τα δεδομένα με απλό τρόπο, μέσω ειδικής φόρμας καταχώρισης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ δεν παύει η λογιστική παρακολούθηση από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, ενώ κρίσιμος παραμένει και ο ρόλος του λογιστή για την ορθή απεικόνιση των συναλλαγών στην πλατφόρμα myDATA.

H PC Station με τις εφαρμογές Prisma Win της Megasoft  είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις πελάτες της ενημερώνοντας τις εφαρμογές τους με όλες τις αλλαγές που φέρνει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, ώστε να λειτουργούν σύννομα απολαμβάνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

https://www.pcstation.gr/mihanografisi/emporiki-diaheirisi/

Η υποστήριξη Τελειώνει στα Windows 7

11/11/2019
από ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΝΤΣΙΟΣ
Η υποστήριξη Τελειώνει στα Windows 7

Η υποστήριξη για τα Windows 7 θα διακοπεί στις 14 Ιανουαρίου 2020

Η Microsoft δεσμεύτηκε να παρέχει 10 χρόνια υποστήριξης προϊόντων για τα Windows 7, όταν κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009. Μετά από αυτήν την περίοδο των 10 ετών, η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη για τα Windows 7, ώστε να εστιάσει στις επενδύσεις για την υποστήριξη νεότερων τεχνολογιών και εκπληκτικών νέων εμπειριών. Η συγκεκριμένη ημέρα λήξης υπηρεσίας για τα Windows 7 είναι η 14η Ιανουαρίου 2020. Μετά από αυτό, δεν θα διατίθενται πλέον για το προϊόν βοήθεια και ενημερώσεις λογισμικού από το Windows Update που συμβάλλουν στην προστασία του υπολογιστή σας. Η Microsoft συνιστά τη μεταφορά σε Windows 10 πριν από τον Ιανουάριο του 2020, για να μην χρειαστείτε υπηρεσία ή υποστήριξη που δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη.

Η PC Station είναι έτοιμη και εξοπλισμένη με αυθεντικά λειτουργικά συστήματα Windows 10 Home ή Professional σε εκπληκτικές τιμές.

Επίσης σε προϊόντα Refurbish με πιστοποιημένα PC και αυθεντικά Windows 10 MAR (Microsoft Authorized Refurbisher)

Σχόλια

Your wifi setup in the bar on the beach, Saint Geeorge are bad, even now when there are 3 people on the deck chairs the internet is constantly lost and the phone falls out of the network. Should I lie down next to the router on vacation to post two pictures on social networks?? 2021 is and the internet should be available to everyone, especially if it is paid. Otherwise, there is equipment that can cover a slightly larger area.
Γράψτε μια κριτική