Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτό το site για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από εμάς. OK

Όροι χρήσης pcstation.gr

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ PCSTATION.GR

 

 Ο διαδικτυακός τόπος (ιστοσελίδα, site) www.pcstation.gr (στο εξής «Δικτυακός Τόπος» ή «pcstation.gr») αποτελεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης “PC STATION Computers & Services(στο εξής «PC STATION») που εδρεύει στη Νικήτη Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63088, δημιουργήθηκε από τον κ. Ελευθέριο Μάντσιο και προσφέρει τις υπηρεσίες του με τους παρακάτω Όρους Χρήσης, τους οποίους ο αποδέκτης των υπηρεσιών (στο εξής “χρήστης”, “πελάτης” ή απλώς “εσείς”) καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση του Δικτυακού Τόπου, των πληροφοριών και των υπηρεσιών του. μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους.

 

Οι παρακάτω Όροι Χρήσης διασφαλίζουν την ορθή χρήση των πληροφοριών και των διαδικασιών αγοράς προϊόντων από το pcstation.gr. Οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που αναφέρονται στον Δικτυακό Τόπο, καθώς και η υποβολή παραγγελίας μέσω αυτού, συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση, συναίνεση και συμφωνiα σας με το περιεχόμενο των παρόντων Όρων, οι οποίοι αποτελούν την μοναδική δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στον χρήστη και την PC STATION, ισχύοντες ωσάν να έχουν υπογραφεί εγγράφως.

 

 Πρέπει να είστε άνω των δεκαοκτώ (18) ετών για να αποδεχτείτε έγκυρα τους παρόντες Όρους Χρήσης. Για τους σκοπούς των παρόντων Όρων Χρήσης τα πρόσωπα που εγγράφονται στο Δικτυακό Τόπο και πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω αυτού θεωρούνται ως ενήλικες και ικανοί προς δικαιοπραξία. Η εγγραφή σας και η υποβολή παραγγελίας στο pcstation.gr αποτελεί έγκυρη δήλωση βούλησης. Σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί ότι κάποιος εγγεγραμμένος χρήστης είναι ανήλικος, ο λογαριασμός του θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση.

 

 Η PC STATION διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε τους πιο κάτω Όρους Χρήσης χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των χρηστών, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή τους, ενημερώνοντας τους επισκέπτες του Δικτυακού Τόπου με ανάρτηση των νέων Όρων Χρήσης στο οικείο σημείο του.

 

 Σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη τροποποίηση αυτών των Όρων Χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου και του Ηλεκτρονικού Καταστήματος σε επόμενο χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νεότερων Όρων Χρήσης και τη δέσμευσή σας από αυτούς. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή των Όρων Χρήσης δεν αφορά παραγγελίες που έχουν ήδη υποβληθεί.

 

 1. ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΕΓΓΡΑΦΗ

 

 1.1 Οι πληροφορίες του Δικτυακού Τόπου παρέχονται προς ενημέρωση. Ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί τον Δικτυακό Τόπο και να περιηγηθεί σε αυτόν προκειμένου να ενημερωθεί για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της PC STATION χωρίς χρέωση και χωρίς εγγραφή, ως απλός επισκέπτης.

 

1.2 Για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα απαιτείται η εγγραφή του χρήστη ως πελάτη, μέσω της φόρμας εγγραφής. Κατά την εγγραφή θα σας ζητηθεί να δηλώσετε ένα όνομα χρήστη (username) με το οποίο θα σας αναγνωρίζει το σύστημα, τον κωδικό σας (password), μια έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και στοιχεία τιμολόγησης (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΤΚ). Προαιρετικά καταχωρούνται ο ΑΦΜ, καθώς και η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, εφόσον είναι διαφορετική από τη διεύθυνση τιμολόγησης.

1.3 Για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης τα πρόσωπα που εγγράφονται στο pcstation.gr και σuναλλάσσονται με αυτό θεωρούνται ως ενήλικες και ικανοί προς δικαιοπραξία. Η εγγραφή σας αποτελεί έγκυρη δήλωση βούλησης.

2. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ

2.1 Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής παραλαμβάνετε μήνυμα επιβεβαίωσης στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει.

2.2 Κάθε χρήστης παραμένει προσωπικά και αποκλειστικά υπεύθυνος για όλες τις ενέργειες και συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του λογαριασμού του. Οφείλετε να φροντίζετε την διασφάλιση του κωδικού ασφαλείας (password) και την τυπική έξοδό σας από την ιστοσελίδα. Αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας ή οποιαδήποτε γενόμενη ή πιθανή παραβίαση ασφαλείας του, οφείλετε να ενημερώσετε άμεσα τους διαχειριστές του Δικτυακού Τόπου. Η PC STATION δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των χρηστών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

2.3 Η PC STATION διατηρεί το δικαίωμα να διαγpάψει ένα λογαριασμό χρήστη, εφόσον αποδεικνύεται παραβίαση κάποιου από τους παρόντες Όρους Χρήσης ή παραβίαση του νόμου από τον κάτοχό του.

2.4 Εάν κάποιος χρήστης επιθυμεί την απενεργοποίηση του λογαριασμού του, μπορεί να απευθύνεται στη διεύθυνση info@pcstation.gr.

 

 3. ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

 

3.1 Ο δικτυακός τόπος www.pcstation.gr δημιουργήθηκε από την PC STATION και τους συνεργάτες της, και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησiα των δημιουργών της, σύμφωνα με το νόμο 2121/1993 "Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας", όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

 

 3.2  Εκτός των ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και προμηθευτών), όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, κειμένων και οπτικοακουστικού υλικού, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και γενικά όλων των αρχείων αυτού του Δικτυακού Τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της PC STATION και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση, μεταπώληση ή με άλλο τρόπο επεξεργασία του Περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου, η παραπλάνηση του κοινού ως προς την προέλευσή του από άλλη πηγή, καθώς επίσης και η αποσυμπίληση ή με οποιονδήποτε τρόπο μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογισμικού του. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της PC STATION.

 

 3.3  Το σήμα «PC STATION» και όλα τα εμπορικά σήματα που περιέχονται στον Δικτυακό Τόπο και στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα αποτελούν κατατεθειμένα εμπορικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της PC STATION ή των συνεργατών της και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή τους στον Δικτυακό Τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως παραχώρηση άδειας χρήσης τους από οποιονδήποτε, χωρίς τη γραπτή άδεια της PC STATION. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος.

 

 4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

4.1 Η PC STATION τηρεί αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εγγεγραμμένων χρηστών – πελατών της σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 2742/97, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και έχει γνωστοποιήσει νομίμως την τήρηση του Αρχείου της στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα δεδομένα των χρηστών που καταχωρούνται στο Αρχείο της PC STATION είναι αποκλειστικά και μόνο αυτά που έχουν δηλωθεί από τον πελάτη κατά την εγγραφή του και είναι απολύτως απαραίτητα για την αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών της PC STATION (αποστολή προϊόντων, τιμολόγηση, αποστολή ενημερωτικού υλικού κλπ.).

 

4.2 Σκοπός της συγκέντρωσης αυτών των δεδομένων είναι αποκλειστικά η διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας (τιμολόγηση, αποστολή προϊόντων, αποστολή ενημερωτικού υλικού κλπ), δηλαδή η εξυπηρέτηση του σκοπού εγγραφής σας και παράλληλα η αποθήκευσή τους σε εξυπηρετητή (server) για την αναγνώρισή σας από τον εξυπηρετητή και την παροχή σε εσάς πρόσβασης στις σελίδες και υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου. Για το σκοπό της αποθήκευσης τα δεδομένα διαβιβάζονται σε server εντός Ε.Ε . Η συναίνεσή σας στους παρόντες Όρους Χρήσης παρέχει ταυτόχρονα και την ρητή συγκατάθεσή σας για την κατά τα ανωτέρω επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας.

 

4.3 Η PC STATION δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθ' οιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των στοιχείων των xρηστών του pcstation.gr σε κανένα τρίτο φορέα. H PC STATION μπορεί να διοχετεύσει στοιχεία των χρηστών της σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν έχει την προηγούμενη συγκατάθεση του υποκειμένου για τη διοχέτευση των στοιχείων και πληροφοριών που το αφορούν ή επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. Επιπλέον, τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την PC STATION έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά στοιχεία που οι χρήστες του Δικτυακού Τόπου παρέχουν σε αυτόν, μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή τεχνικής ή άλλης υποστήριξης προς την PC STATION ή για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των ίδιων των χρηστών και δεσμεύονται από αντίστοιχους όρους τήρησης της προστασίας των στοιχείων αυτών.

 

4.4 Ενημερωτικά Δελτία Η ηλεκτρονική διεύθυνσή σας δεν θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam), ούτε θα διαβιβαστεί σε τρίτους αποδέκτες. Ενημερωτικά μηνύματα (newsletters) σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της PC STATION, θα λαμβάνετε μόνο εφόσον το επιθυμείτε και το δηλώσετε εισάγοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στη σχετική θέση στο κάτω δεξιά μέρος της αρχικής σελίδας. Σε κάθε ενημερωτικό μήνυμα που θα λαμβάνετε, θα υπάρχει επιλογή διαγραφής σας από τη λίστα αποδεκτών του.

 

4.5 Κάθε πελάτης ή εγγεγραμμένος χρήστης έχει δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που τον αφορούν, καθώς και δικαίωμα αντίρρησης στην επεξεργασία τους, όπως προβλέπεται στα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997. Συγκεκριμένα, έχετε το δικαίωμα να διαγράψετε, διορθώσετε, τροποποιήσετε, ενημερώσετε τα δεδομένα που έχετε δηλώσει, ακόμη και να αδρανοποιήσετε την εγγραφή σας, οποτεδήποτε, απευθυνόμενοι στη διεύθυνση info@pcstation.gr. Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε ενημέρωση ή αντίρρηση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας.

 

4.6 Χρήση Cookies Η PC STATION χρησιμοποιεί τεχνολογία «cookies» για να βελτιώσει και να διευκολύνει την επίσκεψή σας στον ιστότοπό της. Τα αρχεία «cookies» αποστέλλονται στον υπολογιστή σας και σας αναγνωρίζουν ως συγκεκριμένο χρήστη, αποθηκεύοντας τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τεχνικές πληροφορίες. Χρησιμοποιούμε α) Μόνιμα cookies (δηλ. τα cookies παραμένουν στον υπολογιστή σας ωσότου τα διαγράψετε) β) Προσωρινά cookies (δηλ. τα cookies παραμένουν μέχρι να κλείσετε τον browser σας). Τα ίδια τα cookies δεν περιέχουν ούτε αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες. Αν υποβάλλετε προσωπικές πληροφορίες μέσω του Δικτυακού Τόπου, οι πληροφορίες μπορεί να συνδεθούν με τα δεδομένα που αποθηκεύονται στα cookies. Αν δεν αποδέχεστε τη χρήση των cookies από την PC STATION, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του browser σας έτσι ώστε να μην δέχεται cookies. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την χρήση cookies για την αναγνώρισή σας δεν θα μπορείτε να έχετε περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

 

5. ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

5.1 Η αγορά προϊόντων από το Δικτυακό Τόπο www.pcstation.gr αποτελεί σύμβαση πώλησης από απόσταση με την έννοια του νόμου για την προστασία του καταναλωτή, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Οποιαδήποτε συναλλαγή με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προϋποθέτει ότι ο χρήστης έχει εγγραφεί μέσω της φόρμας εγγραφής πελάτη και διαθέτει λογαριασμό πελάτη.

 

 5.2 Τιμές

 

 Οι τιμές ισχύουν για το χρονικό διάστημα που αναφέρονται στον Δικτυακό Τόπο. Σε κάθε περίπτωση ισχύουσα θεωρείται η τιμή που αναφέρεται κατά τη στιγμή της παραγγελίας. Σημειώνεται ότι οι αναφερόμενες τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ .

 

 5.3 Τρόποι Πληρωμής

 

Η πληρωμή για τις αγορές μέσω του Δικτυακού μας Τόπου μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

α. με πιστωτική κάρτα μέσω του συστήματος ασφαλών πληρωμών της Eurobank. Η χρέωση της κάρτας πραγματοποιείται με τον έλεγχο και την πιστοποίηση των στοιχείων από την Eurobank με τους όρους που διέπουν τις τραπεζικές συναλλαγές. Σημειώνεται ότι στο σύστημα του pcstation.gr δεν αποθηκεύονται τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των χρηστών μας.

 

β. με αντικαταβολή κατά την παράδοση του προϊόντος. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής έχει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση δύο ευρώ και πενήντα λεπτά (2,50€) ευρώ.

 

γ. μέσω PayPal. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/ua/legalhub-full

 

δ. με κατάθεση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της PC STATION στη Eurobank:

 

0026.0411.34.0200119001
IBAN  GR6202604110000340200119001
Δικαιούχος ΜΑΝΤΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 

Στην περίπτωση αυτή, η αποστολή των προϊόντων σας γίνεται μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής, η οποία γίνεται αφού μας στείλετε το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής πληρωμής στη διεύθυνση sales@pcstation.gr ή με fax στο 23750 22402

 

ε. με μετρητά στο φυσικό κατάστημα της PC STATION στη Νικήτη Χαλκιδικής. Εφόσον επιλέξετε αυτό τον τρόπο πληρωμής, θα πρέπει να μας καλέσετε στο (+30) 2375022402.

 

 5.4 Τρόπος, χρόνος και κόστος Αποστολής

 

Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται με τη ACS ή την Γενική Ταχυδρομική. Όταν κάνετε την παραγγελία σας μέχρι τις 15:00 Δευτέρα με Παρασκευή, η PC STATION  την αποστέλλει εντός 48 ωρών στην επαρχία της Χαλκιδικής. Στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εντός 72 ωρών. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στα νησιά και Κρήτη (στις πρωτεύουσες των νομών) εντός 3 – 4 ημερών πάντοτε με την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει είναι διαθέσιμα. Στην περίπτωση που θέλετε να παραλάβετε την παραγγελία σας πιο γρήγορα, μπορούμε να σας την αποστείλουμε μέσω courier με επιπλέον χρέωσή σας. Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει τους χρόνους μεταφοράς.

 

Εάν επιλέξετε να παραλάβετε την παραγγελία σας από το φυσικό μας κατάστημα, θα πρέπει να επιλέξετε μια ημέρα και ώρα από τις ακόλουθες: Δευτέρα - Παρασκευή από τις 9:00 πμ μέχρι 6:00 μμ. Για παραγγελίες εντός Σιθωνίας παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης και το Σάββατο (εφόσον ζητηθεί).

 


Το κόστος αποστολής διαμορφώνεται σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους της ACS ή Γενική Ταχυδρομική. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να δείτε την εκτιμώμενη χρέωση για αποστολή σε όλους τους νομούς της χώρας πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Οι τιμές αυτές εξαρτώνται από το βάρος και τον προορισμό του αντικειμένου.

 

 5.5 Καθυστέρηση παραγγελίας

 

Η παραγγελία σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

 

    • Το προϊόν έχει καθυστερήσει να σταλεί από τον προμηθευτή μας. Για να μπορούμε να σας προσφέρουμε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, παραγγέλνουμε τα προϊόντα μας από μια πολύ μεγάλη γκάμα προμηθευτών εγχώριων και διεθνών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου μια παραγγελία μας μπορεί να «κολλήσει» στο τελωνείο ή στη μεταφορά του, με αποτέλεσμα να μην το έχουμε στις αποθήκες μας όταν υπολογίζουμε. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ρωτήσουμε εάν θέλετε να σας παραδώσουμε την παραγγελία χωρίς αυτό το προϊόν. Το είδος αυτό θα σας το στείλουμε αμέσως μετά την παραλαβή του στις αποθήκες μας.

 

    • Το προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμο ή έχει καταργηθεί.  Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου ο προμηθευτής ξαφνικά και απροειδοποίητα ανακοινώνει ότι  καταργεί ένα προϊόν. Στην περίπτωση αυτή,  θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας δώσουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

 

    • Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελίας σας.
    • Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει στην περιοχή μελών δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

 

 5.6 Επιστροφή προϊόντων

 

Μπορείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν το οποίο αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στις εξής περιπτώσεις:

 

  • Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα μας πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα ή προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά την μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λπ.) και

  • Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε πρόβλημα / πραγματικό ελάττωμα στο προϊόν (λειτουργίας ή ποιότητας) το οποίο καλύπτει η εγγύηση του προϊόντος και εφόσον η εγγύηση έχει δοθεί από την PC STATION. Δεν εμπίπτουν στην παρούσα διάταξη προϊόντα που καλύπτονται από εγγυήσεις τρίτων όπως από τον κατασκευαστή του προϊόντος ή τον αντιπρόσωπο του.

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις, ο πελάτης έχει την επιλογή είτε εξ αρχής να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος είτε, αφού έχει παραλάβει, να επιστρέψει το προϊόν, εντός 14  ημερών από την ημέρα της παράδοσης.

 

Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη, πλήρη και χωρίς φθορές και η συσκευασία του προϊόντος να βρίσκεται στην αρχική (εργοστασιακή) της κατάσταση.

 

Στην περίπτωση που θέλετε να επιστρέψετε ένα προϊόν θα πρέπει να το συσκευάσετε σε ένα μεγαλύτερο κουτί, ώστε να είναι προστατευμένο κατά την αποστολή, και να το αποστείλετε μέσω της εταιρίας courier από την οποία παραλάβατε την παραγγελία σας, στο κατάστημα μας. Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν εντός 14 ημερών τότε η PC STATION δεν δέχεται την όποια επιστροφή και αντικατάσταση. Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ). Πριν από κάθε επιστροφή παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας ή με την αποστολή e-mail.

 

 5.7 Ακύρωση παραγγελίας. Για την ακύρωση μιας παραγγελίας (ολικά ή μερικά) θα πρέπει να στείλετε e-mail στο sales@pcstation.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 2375022402 και να μιλήσετε με κάποιον αντιπρόσωπο της PC STATION. Η δυνατότητα αυτή σας προσφέρεται μέχρι τη στιγμή που θα σας ενημερώσουμε για την αποστολή της παραγγελίας σας.

 

 5.8 Δικαίωμα υπαναχώρησης

 

Η πώληση προϊόντων της PC STATION μέσω του Δικτυακού της Τόπου αποτελεί σύμβαση εμπορίας αγαθών από απόσταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2251/1994, όπως ισχύει σήμερα. Κατά συνέπεια, ο πελάτης έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, χωρίς αιτιολόγηση, μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερών, που αρχίζουν από τη στιγμή της παραλαβής του. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ασκείται με την αποστολή συμπληρωμένης δήλωσης υπαναχώρησης στη διεύθυνση sales@pcstation.gr
Σε περίπτωση έγκυρης υπαναχώρησής σας, θα σας επιστρέψουμε το σύνολο του τιμήματος των προϊόντων που αγοράσατε, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αποστολής τους, εκτός αν επιλέξατε άλλο από τον φθηνότερο τρόπο αποστολής, οπότε δεν θα σας επιστραφεί το επιπλέον κόστος της ακριβότερης αποστολής. Στην περίπτωση αυτή, ως πελάτης επιβαρύνεστε μόνο με τα έξοδα επιστροφής, σύμφωνα με το νόμο.

 

  6. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

6.1 Οποιοσδήποτε χρήστης ή επισκέπτης ενδιαφέρεται να διαφημιστεί στον Δικτυακό Τόπο pcstation.gr, προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες γι' αυτό πληροφορίες θα πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση με τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης - Τηλέφωνο - E-mail - URL και να την αποστείλει στο info@pcstation.gr.

 

 6.2 H PC STATION δεν ευθύνεται για την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν οι διαφημιζόμενοι στο pcstation.gr κατά τις συναλλαγές τους με τους χρήστες των υπηρεσιών διαφήμισης. Επίσης η PC STATION δεν έχει καμία ευθύνη για την επικοινωνία του χρήστη με τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών που διαφημίζονται σε αυτό και για την οποιαδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση.

 

 7. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

 

 7.1 Ο Δικτυακός Τόπος μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους ("links") προς άλλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι ελέγχονται από τρίτους φορείς. Η PC STATION σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των σελίδων στις οποίες παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτές κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η PC STATION για το περιεχόμενό τους, ούτε για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλης φύσεως βλάβη υποστεί ο χρήστης που ακολουθεί αυτούς τους συνδέσμους.

 

 7.2 Η PC STATION δεν εγγυάται ότι οι σύνδεσμοι αυτοί θα λειτουργούν αδιάκοπα. Περαιτέρω οι εξωτερικοί σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί κι όχι αποκλειστικοί ή περιοριστικοί. H PC STATION διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει ή και να προσθέσει συνδέσμους χωρίς οιαδήποτε προειδοποίηση προς οιονδήποτε και να αλλάξει το περιεχόμενο του Δικτυακού Τόπου οποιαδήποτε στιγμή.

 

 7.3 Προβαίνοντας σε χρήση του Δικτυακού Τόπου κατανοείτε και αποδέχεστε ότι η PC STATION σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται  για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που περιλαμβάνει, τις υπηρεσίες/προϊόντα που προσφέρουν ή τις διαφημiσεις που περιέχουν.

 

 8. ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ

 

 8.1 Παρ’ όλο που καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε όλες οι πληροφορίες του Δικτυακού Τόπου, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των πληροφοριών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τους χρόνους αποστολής των προϊόντων, να είναι ακριβείς, η PC STATION δεν εγγυάται ότι ανά πάσα στιγμή όλες οι σχετικές πληροφορίες, με όποιο τρόπο κι αν παρέχονται, είναι ορθές και έγκυρες. Στην περίπτωση που υποβάλλετε μια παραγγελία για κάποιο προϊόν το οποίο ενώ έχει την ένδειξη ''Σε απόθεμα'' δεν είναι διαθέσιμο, τότε θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για την μη διαθεσιμότητα του προϊόντος. Επιπλέον, σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορεί να τηρηθεί ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης, θα σας ενημερώνουμε το συντομότερο δυνατό. 

 

 8.2 Εκ μέρους των δημιουργών και διαχειριστών του Δικτυακού Τόπου δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή τεκμαιρόμενη, σχετικά με το είδος ή την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και των προς πώληση προϊόντων. Το περιεχόμενο του pcstation.gr (πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις κλπ), τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του, παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή τεκμαιρόμενη με οποιοδήποτε τρόπο, σχετικά με την εμπορευσιμότητα ή την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν παρέχεται καμία ρητή εγγύηση, ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι λειτουργίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενά του Δικτυακού Τόπου θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα επιδιορθώνονται. Επίσης μολονότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι ο Δικτυακός Τόπος δεν περιέχει "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά.

 

 8.3 Προβαίνετε σε χρήση του Δικτυακού Τόπου με αποκλειστικά δική σας πρωτοβουλία και ευθύνη. Η PC STATION και οι συνεργάτες της δεν είναι υπεύθυνοι απέναντί σας ή απέναντι σε τρίτους για οποιαδήποτε τυχόν ζημία (θετική ή αποθετική, περιουσιακή ή ηθική) προκληθεί από την χρήση του Δικτυακού Τόπου, από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή τη χρήση του Δικτυακού Τόπου ή με την αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

 

 8.4 Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η PC STATION, οι εκπρόσωποι, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί της για οποιαδήποτε αδυναμία εκπλήρωσης υποχρέωσής τους που οφείλεται σε περιστατικό ανωτέρας βίας, δηλαδή σε περιστατικό εκτός του εύλογου ελέγχου τους.

 

 9. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΩΝ

 

9.1 Η ευθύνη για την χρήση των προϊόντων που έχουν αγοραστεί από την PC STATION βαρύνει αποκλειστικά τον καταναλωτή. Πριν την χρήση οποιουδήποτε προϊόντος που αγοράσατε από τον Δικτυακό Τόπο, συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά και να τηρήσετε επακριβώς τις οδηγίες χρήσης του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η PC STATION δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση λανθασμένης χρήσης προϊόντος.

 

 9.2 Δεδομένης της φύσης και του όγκου των πληροφοριών του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, η PC STATION δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία, απώλεια ή ηθική βλάβη προκύψει από την χρησιμοποίηση, διαθεσιμότητα ή μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών και περιεχομένων του Δικτυακού Τόπου, στην χρήση των οποίων ο πελάτης προβαίνει με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία και ευθύνη.

 

 9.3 Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο Δικτυακό Τόπο και στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων και των διαφημίσεων με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτές εμφανίζονται, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται ως έγκυρες πληροφορίες, συμβουλές ή ως παραίνεση για συγκεκριμένη ενέργεια.

 

 9.4 Οι χρήστες του Δικτυακού Τόπου αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα www.pcstation.gr για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου. Επιπλέον, οι ιδιώτες πελάτες αποδέχονται ότι τα προϊόντα που παραγγέλνουν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της PC STATION προορίζονται για προσωπική τους χρήση. Οι χρήστες του Δικτυακού Τόπου ευθύνονται έναντι της PC STATION για την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας ή ηθικής βλάβης τυχόν της προκληθεί από την παράνομη ή αντίθετη στους παρόντες Όρους χρήση του Δικτυακού Τόπου εκ μέρους τους.

 

 10. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

 

 10.1 Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του Δικτυακού Τόπου pcstation.gr και οι όροι συναλλαγής με το ηλεκτρονικό κατάστημα της PC STATION, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Αποδεχόμενοι τους παρόντες Όρους Χρήσης αποδέχεστε και την αποκλειστική δωσιδικία των Δικαστηρίων της Χαλκιδικής .

 

 10.2 Όλοι οι ανωτέρω όροι συνομολογούνται ως ουσιώδεις. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

 

 10.3 Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ του Δικτυακού Τόπου www.pcstation.gr και του επισκέπτη ή χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτήν.

 

 Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου. 

 

                          © 2015 pcstation.gr, Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου Δικηγόρος